04 December Markt

De opportuniteit van aardgas als brandstof voor voertuigen

Thierry Trouvé, Algemeen directeur van GRTgaz, heeft in februari van dit jaar aan “Libération” zijn visie toevertrouwd op NGV, als brandstof ten dienste van de duurzame ontwikkeling, zowel op lokaal als op Europees vlak.

Europa heeft ambitieuze doelstellingen vastgelegd om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren: vermindering van CO2 -uitstoot met 40% in 2030 (ten opzichte van 1990)

CBM : De opportuniteit van aardgas als brandstof voor voertuigen

NGV/bioNGV: het eerste alternatief voor diesel

Prestaties. Volgens Thierry Trouvé “zijn elektriciteit en NGV twee alternatieven voor aardolie die op grote schaal kunnen aangewend worden, zowel op korte als op lange termijn.” Elektrische energie mag dan vele troeven bieden voor dagelijkse verplaatsingen, toch blijft NGV beter geschikt voor vervoer op de middellange en lange afstand.

Sinds vele jaren vermindert gas het milieueffect van de transportsector met duurzame economische en operationele prestaties. Juist daarom kiest de sector van het personenvervoer per bus steeds vaker voor deze brandstof (een op drie Franse autobussen rijdt op NGV).

NGV/bioNGV: een ecologische opportuniteit

Autonomie. Voor de Algemeen directeur van GRTgaz is “een van de troeven van NGV de vergroening van aardgas”. Met bioNGV, een “biomethaanhoudende brandstof”, gewonnen uit organisch afval, kan de uitstoot van CO2 met 80% verminderd worden en zo een niveau bereiken dat dicht bij dat van elektriciteit ligt.

Met het afval van 7000 inwoners kan het equivalent van brandstof, die een bus tijdens een gans jaar verbruikt, geproduceerd worden; bioNGV is een echte oplossing voor energieonafhankelijkheid.

NGV/bioNGV: een economische opportuniteit

Tewerkstelling Volgens minister van Transport Elisabeth Borne tonen de lancering van een nieuwe gasmotor en de verplaatsing van een gedeelte van de productie aan dat de ecologische transitie een opportuniteit is die tewerkstelling creëert. Volgens de AFGNV (Franse vereniging voor NGV voor voertuigen) tot 30.000 jobs in 2020.

Het behoud van het niveau van de belasting op gas en de subsidies voor de aankoop van voertuigen op gas stimuleert de overheid de belangen van de spelers die betrokken zijn bij het van deze brandstof van de toekomst.

Om het artikel in Libération te lezen (in het Frans): www.liberation.fr/evenements-libe/2018/02/04/le-gaz-naturel-vehicule-plus-qu-une-solution-une-opportunite_1627383

Meer weten over de AFGNV (Association Française du Gaz Naturel pour Véhicules) (in het Frans): www.afgnv.info

Voor meer inlichtingen omtrent de wet op de energietransitie (in het Frans): www.ecologique-solidaire.gouv.fr/loi-transition-energetique-croissance-verte

Het aanbod van CBM kunt u vinden op: www.cbmcompany.com/fr/produits